понеделник, 29 март 2010 г.

Цветно, цветница, цветенца и лимонови кексчета / Lemon Cupcakes

For English scroll down

Цветница е, предполага се, че трябва да ми е цветно. Не съм съвсем сигурна, че е така, но пък голямото прасенце има имен ден и направо се чувствам длъжна да ви почерпя:)



събота, 27 март 2010 г.

Часът на земята

Днес е чесът на земята. Призивът е точно в 20,30 да засагисм светлините за един час. Не е много ... просто е повод да се замислим...


Повод е и да не спрем до тук. Замисли се и ти...

неделя, 21 март 2010 г.

Пролетно с торта / Spring cake

Много се чудя от къде да почна... От една страна имам една тортичка, която се каня да споделя с вас.


петък, 19 март 2010 г.

Страната на колелетата

For English scroll down

 Добре де, вие може би  я знаете като страната на лалетата:)))



Аз асоциирам всичко с вкуса на храната и разбира се ще ви предложа да "опитате" мъничко от Холандия. Предложението ми е за Холандска мидена супа с шафран (с нашенски черноморски миди).


вторник, 16 март 2010 г.

Понички с розова глазура, розови очила, розови мечти и чай от рози / Donuts - fried or baked

For English scroll down

Последните три дни ми се сляха в някаква розова мъгла:)




Правих понички с розова глазура, пих чай от рози, снимах розови бебета в чаши с рози, правих торта с розички, а сега мисля да си сложа и розовите очила:)
Преди да съм забравила, искам да изкажа специални благодарности за търпението, което прояви майката на бебока в чашата:) Девойка е, казва се Валя и е на 25 дни:) Беше изключително кротичка, докато я "аранжирахме" къде ли не. Накрая си заспа в чашата:)

петък, 12 март 2010 г.

Може ли да ви се обадя след десетина минЕта!

Рецептата е  за сладко от лук и е специално за Дани и Диди. Случката няма нищо общо с нея:) Просто в момента съм много, много, много изтрещяла:)


И така 4 часа следобяд е. Вече всички са изпушили, телефоните не спират да звънят,  факса цвили сърцераздирателно. От всички принтери работи само един, от който вече се носи тънка струйка дим. Поредно позвъняване от клиент. Задава някакви въпроси, които нямат никакво отношение към това, което правиш точно в момента. Изобщо не можеш да превключиш. През това време звъни мобилния и чуваш бибкането на втората линия на стационарния в ухота. Съвсем не можеш да си събереш мислите и да отговориш на човека, който очаквателно мълчи от другата страна. Решаваш че ти трябва малко време да проверериш нещата. Както изисква корпоративната култура, запазваш деловия тон и много любезно му казваш:
- Това ще трябва да го проуча. Дали имате нещо против да ви се обадя след десетина минЕта?
 Е, ако не друго поне си осигурявате 10 секунди пълна тишина преди народа да почне да припада от смях, а вие от срам. От чиста хуманност може да се наложи да доубиете, онези които са изпопадали под бюрата в предсмъртни гърчове, задушавайки се  от хилене:)

Познайте през следнащата година каква ще основната тема за бъзик по време на сутрешното кафе:)
Героят тук не съм аз, но това само ме кара да се хиля злорадо още повече..., защото в момента съм толкова изперкала, че спокойно може днес и аз да "родя" нещо още по- епохално:)))
 

сряда, 10 март 2010 г.

Снобско:)



Всъщност ще ядем Телешко с балсамова редукция и гарнитура от карамелизиран лук и сладки картофи, ама това малко по късно:)
Преди това да ви питам, дали случайно знаете какво е сноб? Ако вярваме на Уикипедия това са хора, които нямат благородно потекло, но се стремят да научат маниерите на аристокрацията и да достигнат тяхното интелектуално и икономическо ниво.

понеделник, 8 март 2010 г.

Макове, макове, макове...

Днес пак ще празнуваме и по случая има торта! Както вече се досетихте, ще бъде на макова тема. Сега остава да уточним и точно какво ще празнуваме:)

Миш, Честит Рожден Ден! 
Бъди ни жив и здрав, за да можеш все така да се грижиш за нас:)



събота, 6 март 2010 г.

Браунис със сметана и малинов топинг

Обичате ли шоколад? Един от най- шоколадовите десерти, който съм срещала е браунис:) Като всичко, което идва от Америка е много лесно за приготвяне и почти не съществува шанс да объркате нещо. Аз много обичам шоколад, но като цяло не съм любител на производните. Затова реших да го разнообразя  с нещо, от което после да не ми е толкова шоколадова в устата:) И така - черпя ви с браунис с орехи и сметана и топинг от малини:


четвъртък, 4 март 2010 г.

Тече, всичко тече...

Спомняте ли си тази песен от филмчето Васко Да Гама от Село Рупча? А вие виждали ли сте как тече времето? Сигурна съм че сте, но не винаги сте си давали сметка! Аз за първи път го забелязах по децата ми.
Това е малката - Мартина. Вече е на четири години и половина, чете на български и от време на време и по някоя дума на  английски, брои до много (даже не искам да знам точно колко много:)))) и може да връзва на панделка. Някак си не ми стана ясно, точно как стана толкова голяма... В един момент беше най- малкото бебе на света, а в следващия ми обяснява, че трябва да и купя Активия, защото много се била подула.


понеделник, 1 март 2010 г.

Китайската Баба Марта, с почерпка от медена торта





Днес е 1 Март и по стар народен обичай хората си връзват мартенички. Помните ли какво е това и защо точно го правим, ммм? Ако не се лъжа имаше една легенда, някакъв бял конец, намесваше се и един ранен гълъб вестоносец. Крайният резултат е връзка за ръката в бяло и червено. Предполага се че трябва да си го вържеш за здраве. Хубаво нещо са традициите. 



ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...