Страници

вторник, 27 юли 2010 г.

На море в БГ

Много съществен фактор за хубавата почивка на нашето черноморие е предварителната подготовка. Това за банските, крема за слънце са несъществена подробност от пейзажа. Искам да обърна внимание на един друг аспект от приготовленията, а имено психическата подготовка:) Курсове по йога и овладяване на стреса, около месец предварително биха могли да свършат работа:) Действат терапевтично. Другото много важно нещо е  да си избиете всякакви очаквания. Това е особено важно, ако сте резервирали почивка в някой особено скъп хотел по южното черноморие. Ако сте спазили тези две неща, мисля че вече спокойно може да се насладите на гледката:)


Както подобава ще похапнем и нещо морски, макар че не ви препоръчвам това да се случва в произволни крайморски заведения:) За по- сигурно ви предлагам домашно Ризото с бяло вино, билки и морски дарове



понеделник, 26 юли 2010 г.

Сезонни вдъхновения и една торта с малинов крем, шафран и марсала

Тези дни си разглеждах снимките и установих, че ако точно в този момент реша да спра да снимам и готвя, имам натрупан материал за публикуване за поне 6 месеца напред. Странно, но на тези неща почти не им идва ред:) Винаги изниква нещо ново ... Сега като се замислите е сезонът на пресните плодове и някак изобщо не стои на място рецепта за печена тиква със синьо сирене и орехи или да речем патешко с портокали. Далеч по примамливо изглежда да речем торта с крем от малини, шафран и марсала:)


Особено когато разполагаш с промишлени количества малини, а на малиноберачите вече започва да им писва от традиционните форми за уползотворяване:)


вторник, 20 юли 2010 г.

Тюркоазено синьо

Пак става въпрос за море! Актуално е за сезона, дето секазва:)

Ама няма да е за нашето. То е Under construction, а аз вече се наснимах на индустриални гледки по друг повод:) Не е много трудно да си намерите алтернатива. Кавала е само на някакви си 4-5 часа път и от там следва приятна раходка с ферибот до Тасос.
И като стана въпрос за Гърция, няма как да не похапнем нещо с гръцки привкус - запечени зеленчуци с козе сирене и риган

Ако сте любители на узото, може да си сипете едно в допълнение:)

сряда, 14 юли 2010 г.

Цветно, лятно, мързеливо и лениво

Мързи ме... И не съм на кеф... Уж трябваше да съм на морете, а се наложи да се върна на работа. Сега съм кисела, а като съм кисела нищо не се получава както трябва. Даже не ми се и готви... Всъщност нищо не ми се прави, което може би е производно на факта, че много ме мързи:) Май сега е момента да го карам малко по- така и да наблегна на интересни странични занимания, вместо на ежедневния гърч:)
Като за начало ще ви предложа нещо разхладително - Йогурт с летни плодове и мента или както е по- модерно - смути:)

Ако сте любител на интересните кухненски джаджи, прибори, чашки и чинйки и случайно разполагате с малко повече време ще ви предложа и една идейка за весели лъжички "собствено производство"

петък, 2 юли 2010 г.

На другарчето с любов!

Преди да се издухам към морето, уж за кратка почивка, искам да изкажа писмената си благодарност и почитания към всички знайни и незнайни герои, които ме вдъхновяват, радват или просто много ме кефят:) Ще го направя подобаващо и по стар народен обичай, ще почрпя с по едно бонбонче!


ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...